Mijn favorieten

Virtueel 3D huizen bezichtigen?


3D huizen bezichtigen?  


Wil je een huis kopen, dan is het bezichtigen ervan een belangrijk onderdeel van het proces. Alleen, tegenwoordig gaat dat niet zo eenvoudig meer. Ten gevolge van het coronavirus en de bijbehorende maatregelen is het bezichtigen van een woning een hele toer. Ten eerste moet je zelf klachtenvrij zijn en ten tweede mag je makelaar geen klachten hebben. En tijdens de bezichtiging van de woning of het appartement moet je niet alleen voldoende afstand bewaren, je mag ook nog niets aanraken. Best lastig als je enthousiast bent! Gelukkig is er een oplossing: online 3D bezichtigen.  


Realistische presentatie 


Bij Frans Makelaardij maken we het bezichtigen van een woning eenvoudig. Daarvoor gebruiken we Matterport: de meest realistische manier om woningen online te bezichtigen. Tijdens een virtuele tour krijg je het gevoel alsof je fysiek in jouw nieuwe huis staat. Met de Matterport camera scannen we de hele woning en leggen we deze met 3D-data en HDR-fotografie vast. Zo creëren we een realistische presentatie van het huis.  


De nieuwste technologie  


Matterport maakt voor de virtuele tours gebruik van de nieuwste technieken, maar is verrassend eenvoudig te gebruiken. Met technologieën die lijken op Google Street View ‘loop’ je als het ware door het huis. Maar heb je liever een totaalplaatje? Dan kan dat ook: van ieder huis wordt namelijk ook een poppenhuis-presentatie gemaakt, waardoor je het huis in één keer helemaal kan zien. En uiteraard ontbreken ook de plattegronden niet.  


Bepaal zelf je route tijdens de 3D bezichtiging 


Maar daar houdt het niet bij op. Anders dan bij bijvoorbeeld 360graden-fotografie of video’s bepaal jij zelf de route door het huis. Je bent dus niet afhankelijk van hetgeen de cameraman vastlegt. Wil jij van de woonkamer naar de slaapkamer en vervolgens via de hal naar de badkamer dan kan dat gewoon. Jij bepaalt de route, jij bepaalt waar je naar kijkt. Een grondige inspectie van het plafond of het dak? Geen enkel probleem met Matterport. 


Bezichtigen wanneer jou dat uitkomt 


Dankzij deze nieuwe technologie kun je huizen bezichtigen op het moment dat het jou uitkomt. Ook wanneer je verkouden bent, of wanneer je aan het werk bent. Je hoeft geen afspraak te maken voor een virtuele 3D tour door het huis van jouw keuze. Het enige dat je echt nodig hebt, is een stabiele internetverbinding.  


Toch écht bezichtigen? 


Heb je een aantal huizen bezocht via de virtuele 3D-tour en een selectie gemaakt van de huizen die je graag fysiek wilt bekijken? Dan kan dat natuurlijk. Het grote voordeel is dan, dat je al weet wat je kunt verwachten. Je hoeft het huis niet meer in één keer in je op te nemen en alles te verwerken, maar kunt gericht kijken en vragen stellen over zaken waar je graag meer over wilt weten. Zo wordt een fysieke bezichtiging een stuk efficiënter en leuker!  


Benieuwd naar de virtuele 3D bezichtiging?  


Ben je op zoek naar een huis en wil je wel eens zien hoe zo’n virtuele bezichtiging eruit ziet? Bij ons woningaanbod vind je de virtuele tours onder het tabblad ‘Media’. Een mooie tour zie je bijvoorbeeld bij deze woning. Wij zijn benieuwd wat je ervan vindt en staan voor je klaar om een fysieke bezichtiging in te plannen als jij daar aan toe bent!