Mijn favorieten

Je huis ook snel verkopen? Lees onze tips

Liefde op het eerste gezicht: Zo verkoop je snel uw huis!

Je hebt het besluit genomen: Je gaat je huis in Deventer verkopen. De makelaar in Deventer is ingeschakeld en langzaam maar zeker worden de eerste bezichtigingen ingepland. Hoe fijn zou het zijn als geïnteresseerden zich zó thuis voelen in uw woning dat zij direct een bod uitbrengen? Wij geven u een aantal tips om dit voor elkaar te krijgen.

Tips huis snel verkopen
Verliefd worden op jouw huis. Dat zou een mooi doel zijn als je het wilt verkopen.


Een opgeruimd huis lijkt ruimer

De eerste stap klinkt te eenvoudig om waar te zijn: begin met opruimen. Een opgeruimde woning lijkt namelijk wel twee keer zo groot.

Sorteer al uw spullen en zet ze bij elkaar. Hebben uw servies- of keukenkastjes glazen deuren? Zorg dan bijvoorbeeld dat de glazen bij de glazen staan en de borden bij de borden. Rondslingerend speelgoed of uw tijdschriftenverzameling kun je het best uit het zicht opruimen.

Het devies ‘opruimen’ geldt ook voor het aanrechtblad: Maak dit zo leeg mogelijk. Uw keuken lijkt daardoor in zijn geheel ruimer.

Heb je een berging of garage? Laat de nieuwe bewoner dan zien dat er meer dan genoeg ruimte is voor al zijn spullen en rommel. Haal de berging zo leeg mogelijk. Breng uw eigen ‘rommel’ tijdelijk ergens anders onder en laat bijvoorbeeld alleen de grasmaaier en een fiets staan. Wat je ook doet, zorg dat minimaal 80% van het vloeroppervlak leeg is.

Je hoeft er overigens niet voor te zorgen dat je woning uitziet als een foto uit een tijdschrift. Het interieur mag best iets zeggen over jou en jouw familie. Persoonlijke foto’s kun je dus gewoon laten hangen. Een tekening van je kind op de koelkast ook. En de mand van de hond mag heus wel in de hoek van de woonkamer staan.


Strak… in de lak!

Tijdens bezichtigingen is het belangrijk dat kijkers het gevoel krijgen dat ze er ‘zo in kunnen’. Goed schilderwerk is daar een belangrijk onderdeel van. Zijn er stukken wand die niet goed geschilderd zijn of waar beschadigingen zichtbaar zijn? Schilder deze dan opnieuw. Daardoor krijgen potentiële kopers de indruk dat de woning goed onderhouden is.

De wanden en kozijnen mogen overigens best wat kleur hebben, maar vermijd té opvallende kleuren of schreeuwerige combinaties. Dat zorgt namelijk voor onrust.

Ook de tuin hoort er netjes en verzorgd uit te zien bij de presentatie. Knip de heg, maai het gras en haal onkruid tussen de tegels weg. Zet ten slotte de tuinstoelen gezellig neer en klaar is kees!


Lekker fris

Het klinkt als een open deur, maar een fris huis trekt kopers aan. Werk daarom voor iedere bezichtiging het volgende lijstje af:
  • was de ramen
  • stofzuig de gehele woning
  • stof het hele huis
  • dweil de vloeren 
  • sop de badkamer en het toilet
  • neem glanzende oppervlakken (zoals spiegels of het aanrechtblad) af
  • vergeet de oven, magnetron en het fornuis niet schoon te maken
  • hondenmand in de woonkamer? Was dan ook het kussen even!
Na de grote schoonmaakbeurt zet je de ramen lekker open om frisse lucht binnen te laten. Een fris huis, zonder nare geurtjes of een overheersende geur van schoonmaakmiddel heeft altijd een streepje voor op een woning waar tandpasta-spetters op de badkamerspiegels zitten.


De laatste puntjes op de ‘i’

Plan bezichtigingen op een tijdstip dat je zelf het meest geniet van uw huis. Uw makelaar kan u daarbij ook prima helpen. Wanneer je, bijvoorbeeld, aan een weg woont die tijdens de spits ontzettend druk is, plan je de bezichtigingen op het rustigste moment van de dag. Vergeet de makelaar dus niet te vertellen wanneer je huis het best tot zijn recht komt. Houd er ook rekening mee dat de zon goed staat op het tijdstip van de bezichtigingen.

Meer licht zorgt voor een ruimer gevoel. Trek daarom voor de bezichtiging alle gordijnen open. Hoe meer licht er naar binnen valt, hoe groter uw woning lijkt.

Hoewel persoonlijke accessoires niet uit den boze zijn, zitten er wel grenzen aan. Zorg er daarom voor dat hygiënische producten uit het zicht zijn opgeborgen. Doe ook de toiletbril altijd omlaag en als het kan de deksel van het toilet ook. Dit ziet er nu eenmaal netter uit.

Loop vlak voor de bezichtiging nog één keer door het huis en ruim eventuele rondslingerende spullen in een gesloten kast. Laat het daarna over aan je makelaar. Hij heeft zich goed voorbereid en is klaar om je huis te verkopen!


Hulp nodig bij het verkopen van je huis? 

Wil je jouw huis ook verkopen, maar kun je wel wat hulp gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag met hele verkoopproces van de woning!


Lees ook:

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring