Mijn favorieten

Deventer

Deze levendige en gastvrije Hanzestad is één van de oudste steden van Nederland en is ontstaan in de Middeleeuwen; de tijd dat veel kooplieden uit heel Europa naar deze stad kwamen om deel te nemen aan de verschillende jaarmarkten.

Kenmerkend aan Deventer zijn de oude koopmanshuizen met de bekende Hanzegevels, de bijzondere monumentale gebouwen zoals de Waag en de Lebuïnuskerk en de rivier de IJssel.

De stad Deventer heeft naast een schitterende historische binnenstad ook een prachtige landelijke omgeving en biedt talrijke mogelijkheden voor recreatie, sport, cultuur en bedrijvigheid. Deventer biedt een scala aan voorzieningen zoals De Schouwburg, Het Filmhuis, De Boreel, De Scheg en uitstekende restaurants en prachtige winkels.

In Deventer en omliggende dorpen zijn er volop mogelijkheden voor verschillende vormen van wonen. In de binnenstad van Deventer bevinden zich veel oude monumentale gebouwen, met hierin prachtige woningen of appartementen en rondom de binnenstad is een gevarieerd aanbod van interessante ééngezinswoningen zowel voor de starters als voor de doorstromers op de woningmarkt. Ook voor nieuwbouw bent u in Deventer en omgeving aan het juiste adres. De nieuwbouwwijk de Vijfhoek is volop in ontwikkeling maar ook in de nabij gelegen dorpen worden enkele nieuwbouwprojecten gerealiseerd.

De stad is goed bereikbaar via de autosnelweg de A1 en de treinstations in het centrum van Deventer en in de wijk Colmschate.

Kortom Deventer is een levendige en boeiende stad met vele mogelijkheden!

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de gemeente Deventer: www.deventer.nl