Mijn favorieten

Deventer

Historische stad

Als makelaar in Deventer bevinden wij ons in een zeer bijzondere stad. Deventer is één van de oudste steden van Nederland en is vooral bijzonder omdat veel van haar rijke historie bewaard is gebleven. Deventer telt meer dan 500 monumenten. Een groot deel daarvan is de afgelopen jaren gerestaureerd. Het monumentale Bergkwartier met de Bergkerk is hier een goed voorbeeld van.

Deventer Evenementenstad

Deventer is bij uitstek een evenementenstad met onder andere het Dickens Festijn, de Deventer Boekenmarkt en Deventer op Stelten.

Culturele stad

Er is teveel om allemaal op één dag te bezoeken: museum De Waag op het sfeervolle stadsplein De Brink, de Grote of Lebuïnuskerk met zijn imposante toren, het Stadhuiscomplex, de Deventer Schouwburg, de Broederenkerk, het Etty Hillesum Centrum, het Vogeleiland, enzovoort.

Culinaire stad

De stad heeft een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan cafés en restaurants: van trendy koffiebars en uitstekende lunchrooms tot gezellige borrellocaties en bijzondere restaurants, van eenvoudig tot exclusief.

Stad aan de IJssel

Vanuit het centrum van Deventer loop je zo naar de, volgens de meeste Deventernaren, mooiste rivier van Europa: de IJssel.

Goed bereikbare stad

Met de trein kun je rechtstreeks naar alle grote steden in Nederland, maar ook naar bijvoorbeeld Berlijn. Belangrijke verbindingswegen zoals de A1 en de A50 zorgen voor een goede verbinding per auto.
Kortom: Deventer is gelegen op een knooppunt van spoor-, auto-, en vaarwegen en is een bruisende stad waar veel te proeven, te zien en te doen is!

Voor meer informatie kun je terecht op de website van de gemeente Deventer: www.deventer.nl

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring